Tel: 0653795940

Tel: 0653795940
Mail: info@zerowastefoundation.nl

Bioplastic uit snoeivezels, kalk en hars

Supersterk bioplastic, gemaakt van snoeivezels, kalk en hars. Het Amsterdamse NPSP heeft het mogelijk gemaakt. De toepassingen van het bioplastic zijn vanwege de sterke kwaliteiten van het materiaal eindeloos: van staalharde verkeersborden tot een dienblad.

Plastic uit de regio

Het Amsterdamse bedrijf wil plastic uit de regio halen: lokaal en duurzaam. Daarom gebruiken ze natuurlijke materialen zoals vlas en hennep en riet uit de regio Gooi- en Vechtstreek. Nadat er 'deeg' is gemaakt van de materialen, kan de kunststof in elke vorm worden geperst. In een artikel in het Parool van 8 mei vertelt Rolf Groot, directielid van NPSP, over zijn bedrijf. "Klanten práten niet meer alleen over biobased kunststoffen. Ze willen hun eigen reststromen terugzien in nieuwe producten".

Staalhard plastic

Het bioplastic heeft als grote voordeel dat het ontzettend hard is. Hierdoor behoudt het haar vorm bij temperaturen van min 60 tot plus 180 graden Celsius. Ideaal dus voor toepassingen als verkeersborden. Ook de bekende ANWB-paddenstoelen en parkbankjes kunnen van het materiaal gemaakt worden. Een hockeystick staat op de planning, maar is vooralsnog te breekbaar.

Bron: Parool, 8 mei 2018

Foto: Unsplash